om Forhistorisk Mad

Bag idéen og siden Forhistorisk Mad står jeg, Kirstine Friis Albrechtsen. Jeg er uddannet  kandidat i Forhistorisk Arkæologi og har en stor interesse i formidling og madlavning i forhistorisk tid.

profil7
Som slotsvært på Kronborg Slot formidler jeg, naturligvis gerne om renæssancemad

Jeg har efterhånden mange års erfaring med at lave bålmad og forhistorisk inspireret mad. Hvad angår madlavning og køkkenarbejde er jeg autodidakt og elsker at eksperimentere med og tillære mig nye teknikker og opskrifter. Jeg fik kendskab til og bogstavelig talt smag for forhistorisk og historisk mad, da jeg som studerende arbejdede i Sagnlandet Lejre. Her fik jeg erfaring med at lave forhistorisk mad på og med bål. Jeg har undervist i madlavning til skolebørn i og om både stenalder, jernalder og vikingetid – og til voksne firma- og familiegrupper, som skulle tilberede et festmåltid i fortiden. Samtidig hjalp jeg også de frivillige fortidsfamilier med at sammensætte dagens menuer.

I løbet af min uddannelse  fulgte jeg et kursus i Historisk Madkultur på faget historie. Senere er et MOOC i “A history of Royal Food and Feasting” blevet fuldendt. I dag er køkkenet hjemme ofte mit forsøgsværksted, hvor der eksperimenteres med forhistorisk mad. Jeg holder også meget af vild mad og hvad man kan finde af spiselige sager i naturen – indsamling/sankning har jo været brugt siden stenalderen, så det er i høj grad også forhistorisk mad.

Privat bor jeg i Høje Taastrup med min forlovede og vores datter på snart 10 år. Før har jeg bl.a. arbejdet som turistguide ved FoodTours.eu og været oplægsholder ved Folkehuset Absalon ved et arrangement om antikkens mad. For tiden kan jeg findes på Kronborg Slot, hvor jeg er slotsvært og formidler om slottets historie og renæssancens mad hver gang, jeg får muligheden. Jeg er altid åben for henvendelser angående samarbejde og job og jeg kommer selvfølgelig gerne på besøg til et uforpligtende møde. Vi kan også mødes over Meet eller Zoom eller til en Walk&Talk.

Hvis du vil vide mere om, hvad jeg har foretaget mig indtil nu, kan jeg også findes på Linkedin.

Om selve bloggen

Forhistorisk Mad blev oprindelig oprettet for at formidle tanker, inspiration og viden om forhistorisk mad – samt for at skabe interesse for forhistoriens madvaner. Der er indtil videre ingen sponsorer og jeg tjener ingen penge på at reklamere for steder eller mærker. Fokus for bloggen er primært på Danmark og Nordeuropa, men der sniger sig også lidt inspiration fra fx. det gamle Rom ind, da der er gode kilder til disse flere tusinde år gamle opskrifter. 

På bloggen skriver jeg om forskellige emner indenfor emnet forhistorisk mad og madvaner – især opskrifter og projekter, men også idéer, tanker og anmeldelser. Jeg holder meget af at eksperimentere med og anvende gamle teknikker og metoder i madlavningen. Bloggen har derfor udviklet sig til et studium i forhistorisk mad. Ofte er der meget research, før jeg skriver et indlæg – jeg foretrækker at have det faglige på plads, for at maden bliver så autentisk som muligt.

Forhistorisk Mad på de sociale medier

Facebook bliver der delt links til artikler m.m., som på en eller anden måde relaterer til emnet forhistorisk mad. Følg gerne Forhistorisk Mad på Facebook for at blive opdateret mht. bloggen, da alle blog-indlæg også bliver delt her. På Pinterest finder man (REAL) Prehistoric Food, hvor alle artikler, som deles på Facebook, også bliver gemt. Boardet kan bruges som en form for arkiv med artikler. Endelig findes Forhistorisk Mad også på Instagram, hvor der naturligvis bliver delt rigelig med gode billeder fra dagligdagen som forhistorisk madudforsker.

Spørgsmål og henvendelser om forhistorisk mad er selvfølgelig mere end velkomne – send mig en e-mail (se i menuen nederst) eller brug kommentarfeltet.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s