Links

Her har jeg samlet links til forskellige sider om historisk og forhistorisk mad, som jeg selv anvender fra tid til anden. Måske de også kan tjene andre til inspiration.

Jeg har også lavet en liste med links til oldtidsmiljøer og oplevelsescentre i Danmark, hvor man kan oplevede fortiden og måske være heldig at finde smagsprøver.

Links om forhistorisk mad

Madhistorie – historiske madopskrifter og information, fra vikingetid og fremefter.

Nationalmuseet: Historisk mad – Nationalmuseets side om historisk og forhistorisk mad fra alle tidsperioder.

Ribe Vikingecenter: mad – som beskrevet er dette Ribe Vikingecenter’s side med alt om vikingetidens mad. Der er meget spændende viden at hente.

Sankt Laurentii Laug – middelaldergruppe som beskæftiger sig med middelaldermad- og brygning.

Stone Age Food – Ancient Craft, engelsk side. Information om stenaldermad. Klik på links øverst til højre på siden for at komme til info om bronze- og jernaldersiderne.

Tavola Mediterranea – blog, som blandt andet beskæftiger sig med romerske opskrifter, men også andre middelhavslande som fx. Egypten, Spanien og Grækenland.

Antique Roman Dishes – som beskrevet, finder du hér gamle romerske opskrifter. De er fra Marcus Gavius Apicius’ kogebog.

Pass the Garum – blog som beskæftiger sig med romerske opskrifter og madlavning.

Eldrimner – Daniel Serra’s blog, hvor han skriver om sine forsøg med vikinge- og middelalermad.

(Real) Prehistoric Food – mit eget board på Pinterest med links til artikler, opskrifter og alt muligt andet, som kan relateres til forhistorisk mad.