Del 4. Forbedret ølbrød

Det første surdejsbrød af surdejen Finn, som jeg kom øl i, var jeg ikke helt tilfreds med. Derfor bagte jeg et nyt, efter samme opskrift.

broed2c

Jeg ændrede dog lidt ved hævetiden samt ovnens temperatur. Resultatet ses herover – det, at et brød får lov at hæve, er altså vigtigt. Ligesom sidst blev surdej, vand, øl, salt og halvdelen af melet blandet først og fik lov at udvikle sigbroed2f en times tid. Resten af melet (4-5 dl.) blev æltet i og dejen hævede nu 4 timer i hævekurven. Jeg var ekstra forsigtig med at vende det ud denne gang – og denne gang fik brødet også lov at hæve endnu time på bagepladen, før det kom i ovnen.

Ovnen tændte jeg på 200 grader og brødet kom i ovnen uden at blive penslet med noget som helst. Her stod det en halv time, før jeg bedømte, at nu var det færdigt. Og som antaget, blev dette brød noget bedre end det første. Ikke at det første, fra i fredags, smagte dårligt. Det nye brød er dog meget blødere og mere lækkert i konsistensen end det første.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s