Pandekager i Mols Bjerge

I påsken oprandt endelig dagen, hvor min nye bålpande kunne indvies. Børn og biler blev pakket og turen gik til Mols Bjerge, hvor vi fandt en fantastisk bålplads og jeg bagte nogle lækre vikingepandekager.

dav
Vejen gik til shelterpladsen Tremosegård, som ligger i bunden af af et dødsishul, dannet for tusindvis af år siden.

Mols Bjerge er (endnu et) virkelig smukt område af Danmark og bålpladsen vi fandt, lå i bunden af et gammelt dødishul. Så ikke nok med at vi fik vikingepandekager, vi befandt os også i et meget forhistorisk landskab, som blev skabt for tusindvis af år siden. Bålpladsen hed Tremosegård og havde alt, hvad vi skulle bruge – der var adskillige bålpladser at vælge imellem, en vandhane og tilmed en brændestabel man kunne låne lidt af. Dertil selvfølgelig den flotte baggrund med sø, skov og bakker.

dav

Opskriften på pandekagerne blev meget på slump og kan ikke helt gengives – der skulle jo laves pandekager nok til 7 personer, inklusive sultne børn, som altid kan indtage adskillige pandekager. Det skulle dog naturligvis være nogle forhistoriske pandekager – så jeg lod mig inspirere af de pandekager, jeg før har tilberedt og som var en succes. Her er jo både vikingepandekagerne og bygmelspandekagerne, som man kan lade sig inspirere af.  Jeg er i det hele taget blevet ret glad for at bruge bygmel til forhistorisk inspirerede pandekager, så det skulle naturligvis i. Eftersom man jo havde rigelig byg i oldtiden, hvorfor så ikke anvende netop det?

Pandekagedejen pandekage1bestod primært af bygmel, en anelse hvedemel, kærnemælk, æg og en smule salt. På bålpanden blev de stegt i smør og derefter serveret med honning (eller pålægschokolade). Jeg testede samtidig på turen et trick jeg havde læst, om at komme pandekagedejen i en flaske til transport og til nemt at hælde det på panden. Så kunne dejen laves hjemmefra og var nem at have med – det var bare at gå igang, da bålet var godt startet og havde dannet nogle gløder. Da først panden var varmet godt igennem, gik det som en leg med pandekagerne. De blev tykke og gode og der var rigeligt til både børn og voksne. Bålpanden er hermed indviet og klar til brug ved fremtidige arrangementer.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s