Godt Nytår fra Forhistorisk Mad

Godt nytår! Sidste år bragte 30 indlæg på bloggen og 900 følgere af Forhistorisk Mad på Facebook. I år skal der selvfølgelig både eksperimenteres og skrives mere.

jernalderildsted

Statestik og nye idéer

Når jeg kigger på statestikken over det år der er gået, kan jeg se, at flest har søgt efter og læst om vikingemad – og kage. I ville rigtig gerne læse om vikingepandekagerne og mit forsøg med at producere skyr. Den romerske honningkage var også populær. Selv har jeg vist en tendens til at gå lidt meget op i brød og bagning; men det føles jo også bare enormt tilfredsstillende, når man har arbejdet længe på et brød, som i sidste ende både dufter og smager helt fantastisk. Surdejen Finn kom i øvrigt på arbejde endnu en gang mellem jul og nytår, da jeg skulle holde julefrokost og selvfølgelig måtte have et ordentligt surdejsbrød på bordet. Det var vældig populært, måske især for alle de yngste – og det på trods af at det var lidt groft, men rugbrød var det jo ikke.

brod3a
Endnu et lækkert surdejsbrød – Finn’s 3.

I det nye år skal jeg selvfølgelig lave en masse mere lækker forhistorisk mad. Jeg har allerede planer om at gøre et forsøg udi den romerske udgave af krydret vin, ligesom jeg over julen fik nogle idéer hvad angår tærter og andre lækre sager. Når varmen og foråret og sommeren kommer, vil jeg også kaste mig mere udi mad ved og over bål – det giver kun en endnu mere autentisk smag og oplevelse af maden. Endelig fik jeg to nye bøger i julegave, nemlig Cooked af Michael Pollan (jeg har allerede anmeldt Netflix serien af samme) samt Naturens Spisekammer af Anette Eckmann. Begge er fyldt med god inspiration og skal selvfølgelig læses, anvendes og måske også anmeldes i det nye år.

Og måske sker der også noget mere, end blot det at servere forhistorisk mad for familie og venner – for jeg kommer hellere end gerne ud af huset og holder et foredrag eller en workshop om et eller flere af de emner, som jeg skriver om. Hvis dette har interesse, er det jo blot at kontakte mig, så finder vi ud af det.

Jeg hører selvfølgelig også gerne fra jer, mine kære læsere. Hvad vil I gerne læse om her på bloggen?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s